indycar nola park 2015

Op het circuit van Nola Motorsports Park werd een chaotische race verreden. Maar men kon het zien aankomen, nadat de kwalificatie en warmup ook al afgelast werden wegens regenval. Simona de Silvestro viel in de race, dat toch doorging onder halfnatte omstandigheden, zeer positief op.

Voorspelden de weersomstandigheden vóór de allereerste Indycar-wedstrijd op Nola Motorsports Park al weinig goeds, de Amerikanen werd er bloednerveus van. Van de 75 geplande ronden werden er slechts 47 afgelegd, waaronder slechts 22 onder groene vlag.

Amerikanen houden nu eenmaal niet van racen in de regen…echte ‘mooi weer racers‘ dus.

Winnaar James Hinchcliffe gokte uitstekend door in de 16e ronde naar binnen te komen en won zo de verzopen debuutrace voor Nola Park. Maar het was de Zwitserse Simona de Silvestro die indruk maakte. Ze begon op P18 en gleed gecontroleerd naar een mooie P4.

Een mooie prestatie wat mij deed denken aan Maria Grazia Lombardi, oftewel Lella Lombardi, die in 1975 tijdens de beruchte Grand Prix van Spanje in Montjuich -die na het ernstige ongeluk van Rolf Stommelen moest worden afgebroken- van P24 naar P6 wist op te klimmen.

De Silvestro was eerder afgeserveerd door Sauber waar ze was aangesteld als ontwikkelingscoureur, maar wegens financiële oorzaken zou de samenwerking zijn opgezegd. Volgens de Zwitserse krant Blick werd de dame gesponsord door Imran Safiulla, een samenwerking dat al teruggaat tot 2006.

Inmiddels weten we wat een contract bij het team van Peter Sauber waard is, dankzij de soap rond Giedo van der Garde.

Dat werpt de volgende vraag op bij uw scribent; Is de Indycar zo makkelijk of is de Formule 1 zo moeilijk? Ik vind uiteindelijk van niet, want autosport is autosport. Al moet je in de Formule 1 wel de juiste auto hebben wil je races winnen en Simona liet in Louisiana zich van haar beste kant zien.

En dus is het idee van Bernie Ecclestone om een aparte Formule 1 klasse op te richten voor vrouwen, louter een domme brainfart gebleken.

En die Yankees moeten toch echt eens leren om in de regen te racen!

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

»

  1. Patti Kuche schreef:

    Wow, great fun action shots. Well done and lucky you for being there!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s