Formula One Winter Testing, Barcelona

Na het dramatische seizoen 2014, kan het team van Peter Sauber weer voor de punten strijden. Vorig jaar nul punten en zelfs geëindigd achter het nietige Manor/Marussia, nu scoorde Sauber in de openingsrace van dit jaar meteen veertien punten.

Maar niet voordat de juridische strijd met Giedo van der Garde werd geschikt. Giedo kreeg na bemiddeling van Bernie Ecclestone, zo’n 15 miljoen euro terug. Een fractie van de gedane investering, maar beter iets dan helemaal niets.

We zijn weer helemaal terug.”, jubelde de Zwitser tegenover de verslaggever van het Zwitserse Blick. “Dit voelt echt geweldig.” Dat Sauber F1 weer om de punten meedoet, zou volgens de Zwitser te danken aan het feit dat zijn formatie over de hele lijn sterker is geworden en ook de coureurs, Felipe Nasr en Marcus Ericsson, hebben voor een stap vooruit gezorgd, zo stelt Peter Sauber.

Uw scribent vind dat pure onzin.

Giedo van de rGarde

Het is dankzij het geld van Van der Garde en Boekhoorn, dat Sauber überhaupt seizoen 2014 overleefde. Zelfs het geld van de inderhaast aangetrokken Marcus Ericsson was nodig om de financiële gaten van 2014 te dichten en de winter 2014/2015 te overleven.

Sauber staat nu vierde bij de constructeurs, maar is nog altijd zeer zwak aangezien de sponsors van Felipe Nasr de deelname aan het huidige seizoen betalen. Maar Peter Sauber heeft daar geen oog voor, maar staart zich blind op het bijhorende prijzengeld. “Zelfs een zesde plek in de eindstand zou voor ons al geweldig zijn, en bovendien ontzettend waardevol met oog op onze toekomst.”

Sauber had de naam een sympathiek team te zijn, maar in een winter hebben de mensen uit Hinwil veel goodwill uit het raam gekieperd. Die schade laat zich niet herstellen door de miljoenen van de FOM, hoeveel het ook moge zijn.

Als Sauber andermaal in de problemen komt, zal de medeleven c.q. empathie naar het team toe zo goed als afwezig zijn.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s