Toroidion_1MW_Concept

Lezen de Enzo Ferrari wannabee’s van deze wereld soms mijn blog of zo? Niet dat dat niet mag, graag zelfs…Want hoewel we ditmaal voor de volgende hoofdstuk in de ‘supercar-saga‘ naar Finland gaan, is er wel het één en ander veranderd…

Anders dan bij de andere dromers/fantasten/luchtfietsers verschilt de Finse Toroidion met haar aanpak. Zo laten ze wel eerst een concreet model zien, voordat ze verwachtingsvolle uitspraken doen. De tweede verandering is dat deze supercar elektrisch wordt aangedreven.

Toroidion werd in 2011 opgericht door Pasi Pennanen met als doel om een nieuwe elektrische aandrijflijn te ontwikkelen. dat geschikt zou zijn voor de 24 Uren van Le Mans.

Toroidion_1MW_Concept

In de Toroidion 1MW demonstreert het bedrijfje de ontwikkelde configuratie.

Alle techniek en de sportwagen zelf zijn door Toroidion in eigen huis ontwikkeld. Of er ook productieplannen zijn, is vooralsnog onduidelijk want veel details geeft het bedrijf niet vrij. Wel laat Toroidion weten dat de 1MW liefst 1.000 kW -1 Megawatt- sterk is, gelijk aan een vermogen van 1.341 pk.

Toroidion_1MW_Concept

Over de aandrijving is goed nagedacht getuige de opstelling van een elektromotor in elk wiel, waardoor de constructie zeer compact kan blijven. Het hele accupakket is geplaatst in een koolstofvezel balk.

Toroidion belooft na het afronden van testwerk meer specificaties bekend te maken.

Toroidion_1MW_Concept

Overigens betekenen de getoonde foto’s niet dat de 1MW ook zo op de markt komt, want hier hangt nog het label ‘concept’ aan. De auto is in één woord prachtig, maar het dashboard zou ik nog even laten bekijken door een kundige ontwerper. Spyker kwam ook met een ‘dash‘ dat er toch te simpel uit zag vergeleken met de buitenkant van de auto.

Maar vanwege hun aanpak en een zeer mooie auto, gun ik deze Finnen wel hun succes. Een groot verschil met de bizarre hersenspinsels van Brandon Hinton, Kevin Lyons [die overigens zijn video heeft verwijderd van Youtube en ook niet meer op de autobeurs van New York verscheen. Niet dat het mij verbaasd.] of Harsha Subasinghe.

 

Meer info en foto’s [bron]: Toroidion.com

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s