raikkonen Vettel 2015

Tegen het einde van 2014 zag het er naar uit dat Kimi Raikkonen zijn contract zou uitdienen en na 2015 zijn helm aan de wilgen wilde hangen. De Fin sprak toen over een terugkeer naar de rally sport.

Tegenwoordig voelt Kimi zich een stuk lekkerder in de nieuwe Ferrari SF15T en heeft hij zijn glans weer terug, getuige zijn snelste tijd in VT1 in Bahrein.

Het ziet er positief uit.”, vertelt manager Steve Robertson tegenover Motorsport.com. “Kimi wil blijven en dat heeft hij behoorlijk duidelijk gemaakt. Het team is blij met zijn input en zijn prestaties. Het gaat dus zeker de goede kant op, maar een handtekening is nog niet gezet.”

Doorslaggevend is dat Raikkonen weer een auto heeft waarmee hij uit de voeten kan. “Als het goed gaat, dan houdt hij van de Formule 1. Als je middenin de shit zit en de auto is niet goed, dan is dat gevoel natuurlijk een stuk minder. Het gaat nu de goede kant op en Kimi is weer competitief.”, aldus Robertson.

Wat ook helpt is dat Ferrari voorlopig geen teamorders zal uitvaardigen, aldus teambaas Arrivabene.

In het verleden stonden de Italianen bekend om het bevoordelen van één van de coureurs, maar dat is nu dus veranderd sinds de grote wissel in de staf van het team.

Sebastian Vettel kende met drie podiumplaatsen een betere seizoensstart dan Räikkönen, maar de Fin krijgt gelijke kansen, zo heeft Arrivabene aan Autosprint laten weten.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s