BMW

We blijven nog even bij opa Bernie hangen. Ecclestone  is al langer tegenstander van de V6-motoren die op dit moment in de bolides gemonteerd worden. Daarom hamert de oude man op een terugkeer van de V8, maar dan veel krachtiger.

Ingrijpen is noodzakelijk“, vertelt Ecclestone tegen Gazzetta dello Sport. “We moeten terugkeren naar een motor waarvan de kosten niet de pan uit rijzen. Een Formule 1 met normale motoren, zonder turbo en met KERS, zou het kostenplaatje drastisch omlaag brengen.”De 84-jarige Brit denkt dat het daardoor ook makkelijker wordt voor nieuwe teams om de top van de motorsport binnen te komen. “We moeten de oude V8’s gebruiken en aanpassen zodat ze 1000 pk gaan leveren.”

Dan komt het publiek terug naar de Formule 1, en keert de showfactor terug plus de sponsors terug. Formule 1 is meer dan technologie, ook plezier en vermaak zijn belangrijk.”

Als er meer publiek komt, krijgen de organisatoren meer geld. Dat vloeit dan terug naar ons en wij betalen de teams weer.”, aldus Ecclestone.

Zoals altijd denkt Ecclestone weer te simpel over dit soort zaken. Eerder zou de DRS het spektakel vergroten, maar dat gebeurde dus niet. Is deze man allang weer vergeten hoe geweldig hij de –naar mijn mening– onnodige vinding vond.

En het publiek? Dat kwam te voet en vertrok per paard…Ecclestone heeft het niet over zijn onwil om te investeren in Social Media zoals Twitter, Youtube of Instagram. Sterker, hij ziet er niets in om de jeugd aan te trekken.

Best raar terwijl de jongste coureur in de historie nu op de grid staat in de vorm van tiener Max Verstappen.

Als voorbeeld haalde Ecclestone circuitsponsor Rolex aan.

Ja, er zijn nauwelijks jongeren die een Rolex kunnen kopen, maar uw scribent –allang geen tiener meer– bevindt zich helaas ook niet in de gelukkige situatie dat hij een dergelijk horloge kan aanschaffen?

Moet ik dan ook maar stoppen met kijken? Dat kijken gaat ook steeds moeilijker met de sport achter de decoder, terwijl de goede strakke streams bij bosjes omvallen.

Ik schreef het eerder al in november 2014: Ecclestone heeft het grote probleem dat hij leeft in een wereld waarin geld, en geld alleen, het allerbelangrijkste is. Zijn liefde voor de sport is allang weggeëbd.

Het gaat nu nog louter om politieke/economische macht, zinloze steekspelletjes en geld. En daar is de normale fan niet in geïnteresseerd.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s