diefstal Volvo

In haar graai- en regelzucht gaat de Nederlandse overheid zwaar over de schreef door te werken aan kentekens met een RFID-chip. Radio Frequency Identification, u kent het misschien van de boeken uit de lokale bibliotheek.

En waarom? ‘Om fraude en diefstal tegen te gaan‘.

Tijd om serieuze emigratieplannen te maken? Naar een land waar de zaken misschien minder goed zijn geregeld, maar waar je anders wel normaal kunt leven?

Uw scribent is oud genoeg om het kenteken deel III te hebben meegemaakt, een waardeloos stukje papier dat vanaf 1975 achter de voorruit moest zitten in een hoesje en dat begon met een jaarlijkse prijs van ouderwetse [maar wel waardevaste] 14,50 gulden. Ik hoef u niet uit te leggen dat dat bedrag sneller steeg dan dat een Apollo-raket kan opstijgen?

Ook ‘Deel III werd enkel en alleen ingevoerd om zodoende auto diefstallen tegen te gaan’. Veel motorvoertuigen zouden niet goed geregistreerd staan, en om dit te kunnen controleren werd deel III en Kopie deel III ingevoerd.

Er is alleen nooit één auto minder gestolen dankzij Deel III.

Jaren later moest iedereen vanaf 2008 opeens nieuwe kentekenplaten halen, want jawel…’om fraude en diefstal tegen te gaan‘. De leveranciers c.q. plaatjes-stempellaars beleefden gouden tijden. En? Werden er minder auto’s gestolen?

Wel nee!

snelweg_donker

En de overheid kan het geen bal schelen of uw auto wordt gestolen of niet, maar met zo´n chip in de plaat krijgen ze een nog betere controle over de mensen. Na vijf jaar wordt die chip een transponder en krijg je automatisch je bekeuringen thuisgestuurd.

En als er iemand met een trekhaak uw kenteken kapot drukt? Wat dan? Betalen maar…

Gegevens koppelen, een nieuwe verslaving van de Nederlandse overheid. En men is er al vanaf 2011 mee bezig, zo toont een webpagina van de RDW.

Zo wordt het graaien voor de overheid makkelijker, toch? Met een RFID-chip weet je nog makkelijker waar iemand is geweest en of er ergens nog meer geld weg te halen is. Want al doet u niks bewust fout, je zal vast weleens een dingetje doen waardoor er toch extra moet worden betaald!

Ik krijg een steeds naarder gevoel bij de Nederlandse overheid. Keihard en onverzoenlijk tegen de ‘gewone’ bevolking, maar poeslief voor de frauderende elite die nauwelijks of helemaal geen belastingen betalen.

Maatregelingen om ‘miljoenen’ te bezuinigen in de zorg, WW of bijstand…maar miljarden laten liggen in het bedrijfsleven. Want dat is teveel werk?

Wie weet een leuk land om naar te verhuizen? Liefst eentje met een paar mooie autowegen.

En ik ga het niet eens afwachten of het werkt, want de overheid en ICT…dat is ellende waar de gewone man voor mag opdraaien? Ik pas…

bron: Autoblog / RDW

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s