Arai_Astro

Na 20 jaar een helm van Arai te hebben gebruikt, is kampioen Hamilton tijdens het weekeinde in Bahrein overgestapt naar Bell.

De tweevoudig wereldkampioen gaf aanvankelijk een halfslachtig antwoord, als reden voor de overstap. Zo zou Arai haar helmen niet ontwikkelen zoals concurrenten Schuberth en Bell.

De waarheid zal anders liggen?

Arai heeft de policy dat zij gratis helmen leveren aan de Formule 1 coureurs, service is daarbij inbegrepen. Voor Hamilton is dat commercieel minder interessant, want Bell lijkt wel te willen betalen indien de Brit hun helm gebruikt.

De directie van Arai erkent dat ze met haar principes het risico loopt, dat coureurs uitwijken naar andere merken. Doch konden de Japanners de opmerking over gebrek aan ontwikkeling niet negeren. “The ‘undeveloped’ helmet won the last five world championships…“. Zo luidde hun verbolgen commentaar.

Nu is het ook zo dat Bell Racing Europe F1 sterke connectie’s heeft met investeerders uit Bahrein. Dus om in Bahrein de huidige wereldkampioen binnen te halen, leek de mensen van Bell een goede zet.

Al werd het ontkent noch bevestigd, maar op de Facebookpagina werden Bell-dragers Räikkönen en Hamilton gefeliciteerd met hun resultaten…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s