Wiesmann

Voorbeeld van een mooie sportwagen, de Wiesmann

Een sportauto koop je met je hart. Omdat het een mooi design is, of een bijna-perfect stukje techniek. Het verstand wordt dus zelden betrokken bij de aanschaf van een dergelijke auto.

Maar in de volgende vijf gevallen zou het prettig zijn om toch nog even pas op de plaats te maken en nog even na te denken? Nu eens niet de megalomane supercars, maar meer de ‘bereikbare exemplaren’ die een weldenkend mens c.q. autoliefhebber zou vermijden als de pest.

5. IFR Automotive Aspid
Op zich is de Lotus Seven een goede basis voor een eigen merk. Zelfs Donkervoort is er groot mee geworden, maar men heeft wel heel erg zijn best gedaan om van deze auto een designcatastrofe te maken?

IFR-Automotive-Aspid

4. GDT Speedster
Een indrukwekkende topsnelheid van 273 km/h, maar de GDT Speedster zag eruit als een speelgoedautootje met een voorruit dat gemaakt lijkt om je voorhoofd open te halen. Gelukkig is het bij één model gebleven.

GDT-Speedster

3. Blast Automotive Blast
Gekenmerkt door strakke lijnen. Veel té strakke lijnen als je het ons vraagt. Heeft Cadillac haar nieuwe designtaal op dit misbaksel geïnspireerd? Of was het juist andersom? Check die voorruit dan!!!

Blast-Automotive-Blast

 

2. Mosler Raptor
De Mosler Raptor oogt weer een stuk simpeler dan de Blast Automotive Blast [die naam…]. Maar dit is een beetje te veel van het simpele. De body oogt nog redelijk, maar het was kennelijk ook voor de Amerikanen teveel moeite om een fatsoenlijk voorruit te [laten] maken?!

Mosler-Raptor

1. Lister Storm
Vóór de Storm specialiseerde het bedrijf Lister zich in het ombouwen van de Jaguar XJS en de XJR-12. Die laatste vormde de basis voor de Lister Storm. Dan zag de XJR-12 er stukken beter uit. Tip: Zorg dat je nieuwe model er altijd beter uit ziet dan het origineel.

Lister-Storm

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s