pastor maldonado

Pastor Maldonado heeft goed opgelet in de casus rond Giedo van der Garde en Sauber F1. De Venezolaan zou zijn auto niet willen afstaan aan testrijder Jolyon Palmer voor vrije trainingen bij Grands Prix, zo meldt de Finse Turun Sanomat.

Daardoor was Romain Grosjean al twee keer de dupe, in China en in Bahrein.

Het is inderdaad niet ideaal om een anderhalve uur trainings- en testtijd te missen. Maar de economische realiteit in de hedendaagse Formule 1 zorgt ervoor dat teams dit soort deals aangrijpen om het budget aan te vullen.

Maldonado heeft via zijn sponsor PDVSA een flink bedrag neergeteld voor zijn racestoeltje. De winnaar van de Spaanse Grand Prix in 2012 heeft zijn werkgever gewezen op zijn contract, waarin zou staan dat hij het recht heeft om deel te nemen aan elke officiële Grand Prix-sessie dit jaar.

Maar aan de andere kant heeft Palmer ook een geldig contract waarin staat dat hij vrije trainingen mag rijden. Romain Grosjean zou wel een tot een van zijn befaamde woede-uitbarstingen kunnen komen, indien de Frans ooit met problemen kampen in de tweede training omdat hij de eerste training weer eens moest missen.

Dat zal de onderlinge sfeer in het team zeker niet zal bevorderen. Maar dat is de gok wat geheel voor de rekening van Maldonado komt.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s