Renault_Sport_F1_Truck_wiki

Ooit bouwde het Franse Renault motoren die het wereldkampioenschap Formule 1 domineerden, maar sinds vorig jaar zit het merk in het verdomhoekje.

En zoals het ernaar lijkt, zullen ze samen met hun klanten nog een tijdje achter de feiten aan moeten lopen. Maar zoals dit seizoen verloopt had niemand voorzien. De motor is én niet krachtig genoeg én ook nog eens zo onbetrouwbaar als de Nederlandse overheid.

Renault’s klanten Red Bull en Toro Rosso mochten meerdere keren respectievelijk hun RB11 als STR10 de kant zetten door motorproblemen, waarbij vooral Max Verstappen en Daniel Ricciardo als het grootste slachtoffer kon worden aangemerkt.

Daniel Ricciardo kan niet lachen om het feit dat hij nu al zijn vierde -en laatste- motor voor dit seizoen achter zich heeft hangen, terwijl er voor een heel seizoen slechts vier ICE’s gebruikt mogen worden.

Volgens de Australiër streeft Renault er zelfs niet langer naar om haar motor krachtiger te maken om zo het verschil met Ferrari en Mercedes te verkleinen. Renault zou zich nu vooral richten op de betrouwbaarheid van haar motoren.

Eerder dan verwacht heeft Renault voor de Spaanse GP alvast een aangepaste versie van haar motor laten monteren, zoals hoofdredacteur Peter eerder al schreef..

Met de vierde motor willen de Fransen zo veel mogelijk kilometers afleggen, maar dat gaat wel ten koste van de performance.

Max Verstappen laat zich niet door een mogelijk gat in het vermogen van de motor tegenhouden en meent dat een P7 geen onrealistisch streven is.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s