Mercedes-Benz-AMG_GT_S_F1_Safety_Car_2015
Georg Seiler, de geplaagde organisator, is er ‘duizend procent’ zeker van dat er volgend jaar wel een Grand Prix in zijn land zal worden gehouden.

De man kreeg veel kritiek te verduren, maar Seiler toont zich standvastig: “We hebben een contract voor 2016 en we houden ons altijd aan een contract.”

De media-oproep van Seiler is opmerkelijk, daar Bernie Ecclestone eerder weigerde te bevestigen dat zijn Formule 1-circus volgend jaar Hockenheim zal aandoen. De organisator liet zich voorstaan op een goede relatie met de FOM-baas.

Wat was er ook alweer aan de hand?

De Duitse promotor en Bernie Ecclestone konden eerder niet tot een akkoord te komen over het bedrag dat moest worden betaald om de race te houden. De Grand-Prix kost het circuit van Hockenheim en de Duitse deelstaat Baden-Württemberg miljoenen.

De race werd daarom in het verleden gerouleerd met de Nurburgring. Nurburgring kon niet aan haar verplichtingen voor dit jaar voldoen en dus wilde Ecclestone uitwijken naar Hockenheim.

Niki Lauda is steeds woest over het hele gebeuren, want als ‘chairman‘ van Mercedes zie hij nu gebeuren dat het team geen thuisrace heeft.

Eerder verschenen van dezelfde auteur in GPPits.net

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s