Benetton_B193_2008_Silverstone_Classic

Het verhaal komt inmiddels overeen met een grijsgedraaide LP dat Bernie Ecclestone, namelijk dat de oude man niet happy is met de huidige Formule 1. Maar de FOM-baas lijkt nu echt in te zetten op verandering.

En daarvoor wil de bejaarde topman van de sport zelf een coalitie aangaan met FIA-president Jean Todt, die toch niet echt zijn ‘vriend’ is. Hoe wil Bernie dat voor elkaar krijgen?

Nu is het zo dat Ecclestone’s FOM en de FIA van Todt allebei zitting hebben in de F1 Strategy Group, waarbij de FOM en FIA er elk zes zetels van de achttien hebben. De resterende zes stemrechten behoren aan de teams van Mercedes, Red Bull, Ferrari, McLaren, Williams en Force India.

Ecclestone wil nu de macht van de FIA én FOM gebruiken om ‘besluitvaardig op te treden’, oftewel zijn ideeën erdoorheen te drukken.

Ecclestone Todt

Maar of Jean Todt ermee in gaat valt nog te bezien. De Fransman is vergeleken met zijn voorganger Max Mosley welhaast onzichtbaar en lijkt alle confrontatie te willen vermijden. Toch hoopt Bernie op actie van de FIA-president.

Als Jean er geen problemen mee heeft zich achter mij te scharen, hoeven we verder met niemand meer te discussiëren.”, aldus Ecclestone, verwijzend naar hoe hij de teams op deze manier buitenspel kan zetten.

Iets waar Toto Wolff, Christian Horner en Ron Dennis overheen gekeken hebben. Die bazen krijgen de deksel nu op de neus indien Ecclestone in zijn opzet zal slagen.

En zo wordt de Strategy Group een monster dat zich in haar eigen staart bijt…

Eerder verschenen van dezelfde auteur in GPPits.net

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s