Pirelli_6_18inch
Bernie Ecclestone is tegen, maar de mensen van de Franse Michelin die een comeback overwegen weten het zeker: De sport zal te zijner tijd overstappen op 18 inch velgen.

Michelin mikt daarbij op 2017, wanneer het leverancierscontract tussen de FIA en Pirelli afloopt. De Italianen malen niet om competitie in de Formule 1, doch wil Michelin alleen banden geschikt voor 18 inch aan de sport leveren.

Wij geloven niet dat het mogelijk is om de laatste stand van zaken te tonen of ontwikkelen met de huidige 13 inch velgen en de bijhorende typisch hoge wangen van de banden.”, zo begint Michelin’s motorsportdirecteur Pascal Couasnon.

Er is duidelijk aan een vergelijkbaar profiel voor de raceauto’s tenopzichte van de straatbanden om zo in een makkelijkere positie te staan en zo nieuwe technologieën te ontwikkelen.”, aldus Couasnon tegenover de Britse Autosport.

Pirelli kwam ook met een 18 inch wiel en testte het onlangs op een GP2-auto. De resultaten waren bemoedigend, maar het proefballon werd snel doorgeprikt door belanghebbenden in de sport.

Toch gelooft Couasnon dat het een kwestie van tijd is, voordat de sport overstapt op de grotere velgenmaat.

De Formule E rijdt al op 18 inch, en promotionele klassen zoals de WSR 3.5 zullen straks ook op grotere velgen [en banden] rijden. De F1 kan dan niet meer achterblijven.”, zo gelooft de Franse topman.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s