Verstappen Monaco 2015_2

Begrijpt u mij niet verkeerd; Iedereen heeft recht op een mening, maar Felipe Massa lult nu wel heel dom uit zijn nek over Max Verstappen.

De Braziliaan deed er tot aan de Grand Prix van Monaco het zwijgen toe over het Nederbelgisch autosporttalent.

Het was veelal Max Verstappen die de mensen op de banken kreeg met zijn prestaties op de baan in Maleisië, Bahrein en ook in Monaco. Totdat hij Romain Grosjean tegenkwam, die op oudere banden reed en wellicht wat eerder remde.

Ja, Max zat er dicht achter en had onder andere rekenschap moeten houden met zijn DRS dat open stond. Ja, wie achterop rijdt is schuldig.

Maar Massa greep het incident aan om vooral zijn gelijk te halen. “Max mag van geluk spreken dat hij er niets aan over heeft gehouden, want met zo’n ongeluk kan het ook anders aflopen. Het laat zien dat ervaring misschien toch wel telt in de Formule 1.”

Verstappen Monaco 2015

Hij zat er gewoon te dicht achter omdat hij teveel wilde. Hij is 17, dus als hij dan bij zo’n gevaarlijke crash gewond raakt, vraagt iedereen zich af waarom zo’n jong ventje de licentie krijgt terwijl hij zulke dingen uithaalt.”, aldus ‘eeuwige tweede viool‘ Felipe ‘baby’ Massa.

Ervaring?

Dus Massa was schuldig aan de botsing met Perez in Canada 2014? En kom niet aan met dat Perez van zijn lijn ging, want Massa had daar dan ook rekening mee moeten houden. Hij zat op dat moment ook vlak achter de Mexicaan en wilde zich op amper 5 centimeter langs de Force India wurmen.

Laat staan de remfout van Massa in Monaco 2013 met zijn Ferrari. “Old Marshmallow Head did that twice“.

Tot twee keer toe wist de man een auto totaal af te schrijven, waar Max Verstappen van deze oud en zuur geworden net niet-coureur een veeg uit de mantel moet krijgen?

En gevaarlijk? Dan moet Massa maar stoppen met racen. Toch?

Het zou vroeg of laat gebeuren dat Max een keer zou crashen. Het belangrijkste is dat het niet eens zo’n stomme manoeuvre was. Ook een Michael Schumacher dook wel eens boven op een achtervleugel, en die was toen al zevenvoudig wereldkampioen.

Het meeste steekt mij dat Massa nu opeens heel laf kritiek gaat leveren, na maanden van zwijgen.

Laf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s