verstappen monaco 2015

Tegen het einde van de Grand Prix van Monaco botste Max Verstappen achterop de Lotus-Mercedes van Romain Grosjean. Het werd een startsein voor de critici die tot dan toe hun mond op laffe wijze hielden, en daarmee doel ik op Felipe ‘baby’ Massa.

Dat was mijn zwaarste crash ooit.”, zo kijkt Max Verstappen terug op het weekeinde in het rijkenenclave. “Je ziet de bandenstapels dichterbij komen en denkt direct: ik moet me schrap zetten, want dit wordt een flinke klap.”

Gelukkig hield de Nederbelg er geen verwondingen aan over. Het talent benadrukte nogmaals dat hij op dat moment niet de intentie had om de Fransman voorbij te gaan.

Desondanks werd Verstappen jr. bestraft met vijf positie’s in de min op de grid van de komende Grand Prix.

Niet echt een circuit waar de Renault sterk op zal zijn, maar Max maakt zich geen zorgen. Op Verstappen.nl doet de jongeman uit de doeken hoe hij race wil benaderen.

Het ligt eraan hoe de kwalificatie gaat en hoe onze racesnelheid zal zijn. Maar in Canada gebeurt altijd wel iets, er is een grote kans op een safety car. Met de juiste strategie en snelheid zie ik wel mogelijkheden.”

Hopelijk kan Verstappen iets uitrichten, zeker omdat Honda van plan is om upgrades mee te nemen naar Canada. Ook de overige concurrentie staat niet stil.

 

Eerder verschenen van dezelfde auteur in GPPits.net

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s