Race-of-Champions-Romain-Grosjean-01

De gezegde luidt; “Wie een kuil graaf voor een ander, zal er zelf in vallen“. Eerder had de Fransman Romain Grosjean kritiek op Max Verstappen en diens betrokkenheid bij de crash tussen de twee in Monaco.

Grosjean toonde zich ‘verbaast’ dat Max Verstappen weigerde excuses te maken voor het ongeval. De jonge Nederbelg stelde dat hij op dat moment zelfs éérder remde, voordat hij zijn linkerophanging kapot reed op de Lotus van Romain.

Nu is het zo dat wie kritiek wil uiten op een ander, zichzelf wel moet vrijwaren van fouten. Dat lukte de coureur van Lotus niet in Canada. Grosjean passeerde halverwege de race de Manor van Will Stevens op het lange rechte stuk, maar sneed de Brit vervolgens af bij het aanremmen van de hairpin waardoor de F1-debutant de Fransman niet meer kon ontwijken.

Stevens had schade aan zijn voorvleugel en moest de pits opzoeken, terwijl ook Grosjean een extra pitstop moest maken vanwege een lekke achterband.

De stewards hielden Grosjean verantwoordelijk voor het incident en gaven de Fransman tijdens de race al een tijdstraf van vijf seconden. Na de race gaf de wedstrijdleiding de Lotus-coureur nog eens twee strafpunten, waardoor Grosjean in totaal nu vier punten van de in totaal twaalf toegestane strafpunten heeft op zijn superlicentie.

Daar sta je dan met je gezever over ‘ervaring en leeftijd’, hiermee doelend op Max Verstappen die in Canada een eenzame maar ook foutloze Grand Prix reed.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s