Nico-Hulkenberg-Force-India-pic-7GP-Sat-Canada-jm1209ju16

Met toestemming van het Formule 1-team Force India mocht Hülkenberg afgelopen weekend een uitstapje maken naar het World Endurance Championship [WEC] door met Porsche deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans. De 27-jarige Duitser zag daarmee een droom in vervulling gaan.

Toen Nico de 24-uursrace samen met teamgenoten Nick Tandy en Earl Bamberook nog wist te winnen, was het helemaal feest. Voor Nico Hülkenberg betekende de overwinning zijn eerste zege sinds 2009, toen de Duitser op jacht naar de GP2-titel voor het laatst wist te winnen.

De 27-jarige Hülkenberg werd met zijn overwinning de eerste actieve Formule 1-coureur sinds Johnny Herbert en Bertrand Gachot in 1991 is die in hetzelfde seizoen tevens de 24 uur van Le Mans op zijn naam weet te schrijven.

Na afloop dankte de Duitser via Twitter teambaas Vijay Mallya voor de kans om deel te mogen nemen aan de race. Mallya reageerde op zijn beurt apetrots op de prestatie van Hülkenberg, die volgens de zakenman maar weer aantoont over hoeveel talent de coureur beschikt.

In de onderstaande video een korte overzicht van de race.

Nico’s prestatie geeft het immense talent van hem weer en heeft mij en iedereen bij Force India ontzettend trots gemaakt.”, zo begon teameigenaar Mallya.

Het is een fantastische race die het uiterste van mens en machine vergt en doordat Nico meteen in zijn debuut de race won, is op overduidelijke wijze aangetoond hoe getalenteerd hij is.”

Ik hoop dat het resultaat hem extra motivatie geeft om dit weekend opnieuw te kunnen vlammen in Oostenrijk.”, aldus Dr. Vijay Mallya.

Een andere vraag doemt op bij uw scribent?

Zet ‘Hulk‘ hiermee een trend? Eerder werd bekend dat Fernando Alonso niet zou deelnemen, wellicht onder druk omdat de Spanjaard eerder in de afsluitende wintertest hard crashte. En ook Vettel en Jenson Button leken gecharmeerd van de 24 Heures du Le Mans!

In de jaren 1960s en 1970s was het heel normaal dat een Formule 1-coureur ook in andere race-klasses acteerde. Daarna werden de belangen in de F1 te belangrijk geacht, wat vooral werd gedemonstreerd rond het Rally-ongeval van Robert Kubica. Veel mensen vroegen zich toen af, waarom Renault haar kopman in een andere auto liet rijden en verweten het fabrieksteam onprofessioneel gedrag.

Een moedig besluit dus van Dr. Vijay Mallya, dat nu eens uitstekend uitpakte!

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s