mateschitz_RedBullR
Het is hoegenaamd bekend dat Red Bull Racing niet blij is met Renault. Diens motoren zijn te zwak en ook nog onbetrouwbaar, waardoor het team van energiedrankjesfabrikant Dietrich Mateschitz naar alternatieven lijkt te kijken.

Eerlijk is eerlijk: Renault lijkt intussen wel een stijgende lijn te hebben gevonden. Maar het gaat de grote man Mateschitz en de zijnen te traag.

Op Mercedes hoeft men niet te rekenen. Een belangrijk argument kan zijn dat Mercedes niet wil dat Red Bull Racing het haar fabrieksteam lastig gaat maken. De Duitse aandrijflijn is de beste in de Formule 1 op dit moment en daarmee zou Red Bull zeker een geduchte concurrent zijn.

Er zijn vele redenen“, zo zegt teambaas Toto Wolff dan ook.

Ferrari V8_2013

Maar de opperbaas van FIAT Sergio Marchionne zou beide Red Bull-teams een aanbod hebben gedaan. Hij heeft er in tegenstelling tot Wolff namelijk niks op tegen om de twee renstallen volgend jaar van Ferrari klantenmotoren te voorzien.

Toro Rosso gebruikte in de periode 2007-2013 ook al krachtbronnen van Ferrari, dus de twee partijen kennen elkaar in elk geval.

Toch lijkt het uitgesloten dat Red Bull volgend jaar met een Ferrari-motor rijdt. Het contract met Renault loopt tot eind volgend jaar en na die tijd zien de Oostenrijkers wel weer verder.

Als Dietrich Mateschitz dan de stekker er niet uit heeft getrokken…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s