Jean Todt-official-pic FIA

Jean Todt, als manager voor Peugeot Sport en Ferrari was de man een topper. Maar sinds zijn aantreden bij de FIA als president acteert Todt als een volkomen inspiratieloos en zwakke leider.

Behoudens af en toe een controversiële uitspraak, wat de Fransman vandaag ook weer deed.

President Todt reageert –eindelijk– op alle kritieken op en in de sport in gesprek met de gerenommeerde Autosport.com. Het gebrek aan geluid, de dominantie van Mercedes en onbegrip over de betuttelende regels. En wat zegt Todt? “Het valt wel mee

Liever kijkt de FIA-president vooruit, want de problemen worden allemaal opgelost met de snellere, listigere auto’s die in 2017 geïntroduceerd moeten worden.

Het is niet zo dat we de strijd aan hoeven gaan met kanker, ik zie het eerder als een flinke hoofdpijn. Daar moeten we dus een oplossing voor zien te vinden

Met een aankomende veranderingen voor seizoen 2017 zijn we al op de goede weg. We hebben in mijn ogen dan ook geen geen grote -directe- veranderingen nodig.”, aldus de topman van de internationale autosportbond.

Wel zei Jean Todt dat hij gefrustreerd raakt door de vele klachten van mede name de kleine teams in de sport. Die klagen voornamelijk over de verdeling van de tv-inkomsten, terwijl Todt er toch wel terecht op wijst dat zij weloverwogen het Concorde Agreement hebben ondertekent.

Als de kleine teams denken dat de FIA zal ingrijpen betreffende de commerciële rechten, dan zal ik inderdaad niet doen. Dat is namelijk het terrein van Bernie Ecclestone en CVC Capital.”

F1-money

Ook hekelt de FIA-bobo dat enkele teams de media opzoeken in plaats van dat zij tijdens een meeting [van alle teambazen bij elkaar] hun zegje doen.

Hoe kan ik mijn werk goed doen, als ik de mening van een teambaas via de krant moet vernemen?”, zo vraagt Todt zich vertwijfeld af.

En toch…

Max Mosley was veel meer aanwezig, waar Todt de teams over elkaar heen laat buitelen. De kleinste teams worden niet gehoord aangezien ze geen deel uit maken van de Strategy Group. Dan is de oproep van Todt dat iedereen zijn of haar voorstellen moet uiten in de meetings vrij hypocriet. Aan hem de taak om een vergadering met een open dialoog te creëren, maar gezien de klachten van vooral Force India en Lotus lukt dat blijkbaar niet.

Vervolgens komt Todt met een contradictie omtrent de kosten van de Formule 1. De man erkent dat de kosten te hoog zijn, maar beweert in dezelfde zin dat ‘de kosten nu lager zijn dan tien jaar geleden‘.

En zo blijft de Formule 1 voortsukkelen, want ook Jean Todt blijkt geen veranderingen te kunnen [of willen] bewerkstelligen.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s