F1 grid

Had ik eerder gedacht dat het alleen maar bij praten bleef…de autosportbond lijkt wakker te zijn geschud en komt met maatregelen die in een korte termijn van start gaan.

Vanaf de Grand Prix van België, dus na de zomerstop, zullen bepaalde punten versneld worden ingevoerd. Die punten zijn besproken door de leden van de Strategy Group in Bigging Hill voorafgaand aan de race op Silverstone.

De FIA deed het officieel en kwam met een verklaring; “Het inperken van de hulpmiddelen en coaching van de rijders is met unanieme steun in de Strategy Group-bijeenkomst bepaald.”

SexyGridgirl0120

En wat betekent dat?

Dan valt te denken aan meer restricties voor het radioverkeer tussen rijders en de pitmuur. En coureurs moeten vanaf Spa-Francorchamps weer zelfstandig starten. Dat klinkt raar, maar doorgaans krijgen de heren voortdurend tips en aanwijzingen over de ideale bandentemperatuur, juiste toerental en de koppeling c.q. differentieel.

De coureurs moeten nu weer zelf nadenken in plaats van instructies volgen. Dikke kans dat er dan veel meer fouten worden gemaakt en er echte verrassingen zullen zijn bij de start!

Het begin is er! Hopelijk weet men dit door te zetten en zal vooral de overbodige [ik ga er graag nog even op door] fuel flow meter eruit gegooid worden.

 

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s