FILES-INDIA-AUTO-HINDUSTAN-AMBASSADOR

Voor degene die met de auto in het buitenland heeft gereden, of gaat rijden, de volgende waarschuwingen c.q. tips.

Of u huurt een gebakje [don’t be gentle, it’s a rental] om rond te toeren in het vakantieland. Dan rijd je soms wel wat harder dan normaal, zeker als de lokale bevolking je voorbij vliegt in hun karretjes. Maar ja, je bent een toerist, dus een mooi doel voor de politie om te dokken.

En anders zijn er altijd camera’s die iedereen weet te staan, behalve jij…Altijd spannend of je een ‘briefje’ krijgt van een buitenlandse CJIB.

Maar dan krijg je tenminste nog wel een foto. Sommige mensen zijn door internetcriminelen via email benaderd omtrent hun eventuele rijgedrag in het buitenland. Tja, zie dan maar eens te herinneren waar en hoe hard je reed op onbekend terrein.

money geld euro's

De scammers maken een officieel ogend document per post met een buitenlands banknummer waarop de centjes overgemaakt mogen worden. Maar gelukkig zijn scammers te gierig om een fatsoenlijk website op te zetten en maken ze een bestand aan e-mailadressen waarin de ontvanger wordt verleid op een schimmig linkje te klikken.

Logisch ook, want een website met host is redelijk traceerbaar. Maar daarom moet U opletten! Een buitenlands CJIB dat uit uw kenteken meteen de juiste e-mailadres kan herleiden, NO SHIT!!!!

Maar je kunt mensen nooit te vaak waarschuwen.

Betaalvereniging Nederland en de Belgische politie gooien er daarom nog maar een waarschuwing uit: verwijder mailtjes over zogenaamd in Frankrijk, Duitsland of een ander buitenland begane verkeersovertredingen gewoon en voorkom dat je wordt gephisht en daarmee veel geld kwijt raakt.

Beton_ Mercedes-E-Klasse-Beton

Overigens zijn er ook in Nederland trieste pogingen bekend. TROS Radar maakte melding van valse mail dat verzonden werd vanaf een e-mailadres dat eindigd op ‘@cjib.nl’, wat niets wil zeggen maar toch indruk maakt.

Dit is een phishing-truc die bekend staat onder de noemer ‘spoofing’. Lees meer over spoofing, phishing en het herkennen hiervan, en bekijk het voorbeeld van de CJIB-mail hieronder.

Nogmaals, een boete of kennisgeving van beschikking komt altijd per post binnen!!!

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s