FIA Gridgirls
Om de kwaliteit van de Formule 1-coureurs in de koningsklasse te waarborgen dienen de coureurs in de juniorklassen sinds dit seizoen een minimaal aantal punten te behalen willen ze in aanmerking komen voor de verplichte superlicentie van de Formule 1. Waar een coureur met het behalen van de GP2-titel direct in aanmerking komt voor een superlicentie, kreeg het systeem veel kritiek te verduren van andere klassen waar een kampioenschap minder, of zelfs helemaal geen punten opleverde.

Na een bijeenkomst van de FIA World Motor Sport Council vrijdag in Mexico heeft de FIA ingestemd met een aanpassing van het huidige puntensysteem. In het toekomstige Formule 2-kampioenschap zijn een gelijk aantal punten te behalen als in andere juniorklassen als de GP2-series en het Europees Formule 3-kampioenschap. Ook de Formule Renault 3.5 World Series is geklommen in de rangorde, en heeft qua punten nu meer aanzien dan de GP3-series.

Ook voor huidige superlicentiehouders is het systeem iets aangepast. Reserverijders in de Formule 1 die hun licentie dreigden kwijt te raken, zoals Pascal Wehrlein en Susie Wolff, zullen dispensatie krijgen. Huidige licentiehouders zullen voortaan drie jaar lang aanspraak houden op het verkrijgen van de licentie.

Bron: RTLGP.nl

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s