snelweg
Niemand houdt ervan om in de file te staan, zeker ik niet en dus raadpleeg ik vaak sites die de verkeersdrukte op de weg in de gaten houden. Een van die verkeerswebsite’s is net een stuk interessanter.

VID staat voor VerkeersInformatieDienst wat zich richt op het verstrekken van verkeersinformatie aan radio- en televisiestations, het verlenen van verkeersmanagementdiensten en de exploitatie van verkeersgegevens.

Het verhaal van de VID begint in 1998, toen het Korps Landelijke PolitieDiensten haar Politieverkeerscentrale liet opgaan in TIC-Nederland en stopte met het verspreiden van verkeersinformatie aan burgers.

Een aantal mensen, waaronder Jelles Bode en Theo Gerritsen, die in het Driebergense hun sporen hadden verdiend, besloten het gat te vullen middels een samenwerking met het telecommunicatiebedrijf US Telecom. De VerkeersInformatieDienst was een feit.

Nu is het zo dat de VID ook streams beschikbaar stelt. Zo kunt u per snelweg, bijvoorbeeld de A13, live in de gaten houden. De beelden zeggen meer dan louter verklaringen zoals ‘stilstaand verkeer‘ of ‘langzaam rijdend verkeer‘.

Enkele camera’s kunnen HD-beeld leveren, maar soms is dat uitgeschakeld.

Een lijst met de beschikbare camera’s vindt u hier.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s