pastor maldonado
Zo zegt de Venezolaan dat zijn negatieve imago, die vele fans van hem hebben, hem niets doet. Om vervolgens bijna huilend te jammeren tegenover de media, dat het niet terecht is dat hij het imago van brokkenpiloot heeft. Volgens de coureur van Lotus heeft hij gewoon de pech dat hij vaker bij incidenten betrokken is geweest dan andere coureurs.

In een interview met het Braziliaanse Globo Esporte deed ‘Mallootdonado’ zijn beklag:

Ik heb liever dat mensen een ander beeld van mij hebben, een beeld dat klopt. Ja, ik was betrokken bij incidenten. In de Formule 1 is het normaal dat er dingen gebeuren. We zijn met elkaar aan het vechten en iedereen doet zijn best om posities te winnen.”

Tijdens de laatste race in Hongarije kreeg Maldonado een flink aantal straffen voor de kiezen. Zeker één straf zou volgens de enkelvoudig Grand Prix-winnaar niet terecht zijn geweest.

Ik vind dat ik geen schuld had aan de touché met Sergio Perez [Maldonado kreeg hiervoor een drive through-penalty en twee strafpunten]. We waren aan het vechten om een positie. Het was een race-incident waar niemand schuld aan had.”

Het lijkt wel alsof de media constant op zoek zijn naar dingen om mijn talent te verhullen en mijn imago te beschadigen.”

Pardon? ‘Mijn talent verhullen’?! Klinkt als een paydriver met 0,0 zelfreflectie. Die beste man houd alleen zichzelf voor de gek. Voor wie een een tot Australië 2015 bijgewerkte lijst wil bekijken, u kunt hier klikken.

Heeft Maldonado publiekelijk zijn excuses uitgesproken aan de Monegaske marshall die hij een gebroken rug [!] bezorgde? Pastor lukte het maar niet om gas terug te nemen in zijn FRenault 3.5 in de Spaanse World Series by Renault.

Dit is de man die tegen het einde van zijn Williams-periode zijn crew beschuldigde van sabotage aan zijn auto! Die in Valencia titelkandidaat Hamilton gewoon van de baan drukte en de grote onschuld uithing.

Gutierrez werd in Bahrein als een verse pannenkoek omgeflipt. Een geluk dat de frêle Mexicaan zijn ledematen binnenboord kon houden.

Laat staan zijn belachelijke actie tijdens het weekeinde in Monaco 2012, net nadat hij de GP van Spanje had gewonnen. Na 500 meter was zijn race alweer voorbij, en die van Pedro de la Rosa. In de vrije training vond Pastor het nodig om Perez te rammen.

En laten we het vooral niet hebben over zijn idiote gedrag tijdens de VT in Spa-Francorchamps in 2011. Of het onnodig rammen van Di Resta in 2013 op dezelfde baan.

Coureurs die vaak crashen houden we altijd. Denk aan De Cesaris, Sato of Taki Inoue. Maar Pastor Maldonado heeft het idee dat hij –vanwege zijn ene overwinning– tot de groten in de sport behoort.

Waanzin!

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

»

  1. corvandermey schreef:

    Het bekendste voorbeeld is de clash met Verstappen, waarbij hij hem probeerde in te halen.
    Met veel blufpoker zei hij later dat Verstappen hem geblokkeerd had. Als je de beelden van de inhaalpogingen bekijkt, blijkt hier niets van waar…….

  2. Sjoerdmacher schreef:

    Ongeleid projectiel. Maar hij zorgt wel in zijn uppie voor leuke en hele lange crash compilaties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s