Bernard Charles Ecclestone

Bernard Charles Ecclestone

Alsof de bejaarde baas van de Formule 1 niet genoeg aan zijn grijze hoofd heeft, wil de Brit een trede lager opereren.

Daarmee wil Bernie jonge talenten een betere kans geven om door te stoten naar de Formule 1. Door de alsmaar stijgende kosten in de opstapklassen richting de Formule 1 maken jonge coureurs met een beperkt budget steeds minder kans op een goed stoeltje in de lagere klassen, waardoor ook de mogelijkheden om eventueel door te stoten naar de Formule 1 voor dergelijke talenten afneemt.

Bernie Ecclestone, die graag de beste coureurs in zijn Formule 1 wil hebben, wil met de eventuele oprichting van een eigen GP2-team de talenten met een beperkt budget tegemoet komen.

Ik weet zeker dat er een hoop goede coureurs zijn die nooit de kans krijgen om in de Formule 1 te rijden. Ze krijgen niet de kans om in een competitieve Formule 1-auto te rijden doordat mensen niet het risico willen nemen. Als ze een stoeltje vrij hebben kiezen ze doorgaans voor iemand die een flinke zak geld met zich meebrengt.”, aldus Ecclestone tegenover Motorsport.com.

De talenten kiezen dan noodgedwongen steeds vaker voor een alternatief, zoals het World Endurance Championship of de GT-racerij.

Ik denk dat we wel iets kunnen doen in de GP2. We kunnen een team runnen en als we coureurs met potentie zien kunnen we ze een stoeltje aanbieden.”, zo wil Bernie Ecclestone met een mogelijkheid komen.

Wisefull thinking‘, want er zijn altijd meer talenten dan beschikbare stoeltjes.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s