McLaren Honda MP4 - 4 uit 1988

McLaren Honda MP4 – 4 uit 1988

Optimisme mag. Het motiveert en het dwingt op z’n tijd respect af wegens ambitie. Alleen weten we niet wat ze bij Honda gegeten/gedronken/gerookt hebben de laatste tijd? Honda hoopt namelijk vanaf komend weekend in Spa-Francorchamps de motorprestaties van Ferrari te kunnen evenaren.

U weet wel, Ferrari dat in handen van Sebastian Vettel al twee maal een Grand Prix mocht winnen terwijl McLaren met de grootste moeite puntjes kon pakken.

En Renault dan? Volgens Honda-motorsportbaas Yasuhisa Arai zouden ze de Franse krachtbron al zijn voorbijgestoken, en moeten de Japanse verbeteringen voor de Belgische Grand Prix de prestaties van de Ferrari-motoren evenaren.

Teveel sake gedronken?

Of willen de Japanners vooral de mensen van McLaren sussen? Daar lijkt het niet op, want Arai gooide de knuppel in de hoenderhok door te stellen dat de McLaren MP4-30 een ‘beperkte mechanische grip‘ en ‘mindere aerodynamica‘ zou hebben. Zal McLaren-ceo Ron Dennis leuk vinden…

Een beetje een achterlijk voorstelling van zaken, want Honda weet heus wel dat de vele elektrische problemen alleen aan hun te wijten zijn. De MP4-30 is nota bene één van de auto’s met de hoogste bochtensnelheden.

Dus hoezo ‘beperkte mechanische grip‘ en wat heeft dat te maken met ploffende Power Units [PU], inefficiënte MGU-H is uw scribent een hele raadsel. Want dat is toch de verantwoordelijkheid van de Japanse fabrikant.

Honda moet gewoon minder arrogant doen en zelf harder gaan werken. Renault stond in Hongarije op het podium en zie van hoe ver de Fransen zijn gekomen…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s