snelweg_donker

Al een tijdje zijn er acties van protesterende boeren die een hogere prijs eisen voor hun producten. Na een relatieve rust laait het boerenprotest nu echter opnieuw op en dan vooral in Wallonië.

Na de Franse en Vlaamse boeren zijn nu ook de Waalse boeren gestart met acties, om te protesteren tegen de lage prijzen die ze krijgen voor hun producten. Zo blokkeren ze onder andere nog de hele dag op- en afritten van snelwegen, telkens op een andere plaats.

Zo was er een boerenprotest nabij de luchthaven van Luik. Ongeveer zeshonderd boeren blokkeerden de toegang tot de gebouwen van Aviapartner en luchtvaartmaatschappij Qatar Airways. De politie moest zelfs traangas inzetten toen de boeren de gebouwen van Aviapartner binnendrongen.

boerenprotest. bron: NRC.nl

boerenprotest.
bron: NRC.nl

Ook vandaag zijn er nog acties waarbij in Wallonie verschillende snelwegen geblokkeerd worden. Er wordt dan ook gevreesd dat de boeren tijdens de het raceweekend van de GP van België voor problemen zullen zorgen. Bedoeling is de druk erop te houden tot een landbouwtop begin september.

En laat uw scribent nu eens aanstaande vrijdag naar het circuit togen.

De actievoerende boeren lijken voor weinig terugdeinzen, getuige de haast criminele actie’s op de luchthaven van Luik. Dus het saboteren van de Grand Prix zal waarschijnlijk ook niet een brug te ver zijn.

Nu verwachten we niet dat ze het circuit op zullen rijden met hun tractoren, maar de verkeersstromen rondom het evenement zijn voor kwaadwillenden natuurlijk vrij makkelijk te versjteren.

En tegen zo’n tractor doe je weinig tenzij je in een tank zit…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s