berniemilk

Ik was op de vrijdag naar Spa-Francorchamps getogen om de F1 in actie te zien. Enigszins ongerust, want de Waalse boeren zijn boos en hebben eerder al blokkades opgeworpen. Een verslag daarover volgt snel…

Maar ik heb buiten één persoon op klompen helemaal geen protesterende boeren gezien. Een verdienste van Bernie Ecclestone? De Belgische HLN.be berichtte dat de agrariërs met Ecclestone wilden praten.

De 84-jarige Brit liet zich verleiden tot een onderonsje met een aantal boze melkveehouders door een glaasje melk met ze te drinken in het fandorp. Ecclestone maakte het merkwaardige gebeurtenis compleet door te doen alsof hij flauwviel na een slokje melk.

Ecclestone voorkwam met zijn interventie dat de boeren, die acties voeren voor een hogere melkprijs, de toegangswegen zouden blokkeren naar het circuit van Spa-Francorchamps.

Verder wist de grote kleine baas van de Formule 1 de boeren te paaien met de opmerking dat een vermindering van de productie nodig is om uit de huidige melkcrisis te raken. Iets wat de actievoerders natuurlijk erg tevreden stemde.

Ik zal maar niet zeggen dat voor een vermindering van de melkproductie, het ook erg effectief is om enkele producenten op te heffen? Dus minder boeren?

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s