IMG_0046

Max Verstappen werd geprezen om zijn durf en moed. De jonge Nederlander besloot om in Blanchimont zijn concurrent Nasr buitenom in te halen.

Blanchimont, een flauwe bocht naar links die vol gas genomen wordt en waar topsnelheden van 325 kilometer per uur worden gemeten. Weinigen die het aandurven om daar in te halen.

De vorige twee pogingen liepen jammerlijk af.

Eerst was het Luciano Burti die Eddie Irvine voorbij wilde steken in Blanchimont. We moeten daarvoor terug naar seizoen 2001. Was Burti enigszins getergd? De Braziliaan reed met zijn Prost achter de Jaguar van Irvine. Het team waar Burti niet bepaald in ‘good standing’ was vertrokken.

De klap was daverend hard en Burti reed de rest van het seizoen niet meer. Ferrari pikte hem nog wel op voor de functie van testrijder, maar de man uit Sao Paulo zou nooit meer een race in de Formule 1 rijden.

Tegenwoordig is Burti commentator voor de Braziliaanse Global TV.

Recenter, dan. Tijdens de GP2-hoofdrace op Spa-Francorchamps ging het afgelopen zaterdag goed mis voor de Nederlander Daniel de Jong. In de zesde ronde gingen Pierre Gasly en Daniël de Jong naast elkaar Blanchimont in. De Jong zat er half naast, erop rekenend dat Gasly hem de ruimte zou geven.

Maar Gasly ging geheel naar buiten en raakte De Jong. Ook hier was de klap hard. Hard genoeg om het stuur doormidden te breken, wat De Jong een blessure aan zijn hand opleverde. Later bleek de onfortuinlijke coureur ook zijn zesde ruggenwervel te hebben gebroken.

Daarop volgde er een operatie dat vier uur in beslag nam.

Het incident van De Jong speelde wel mee in de achterhoofd van Max Verstappen. “Ik moest daar in een flits nog wel aan denken”, bekende Verstappen. “Maar gelukkig gunde Nasr me enige ruimte. Het was een mooie actie, maar ook best een moeilijke.”

Desalniettemin liet Verstappen weer de fans op de banken staan met een wonderschone actie…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s