Lauda

Drievoudig wereldkampioen Niki Lauda is nooit te verlegen om zijn mening te geven. Integendeel. Terwijl de Mercedes als ‘te dominant’ wordt nagewezen waagt, de Oostenrijker de MotoGP als leuker te portretteren in gesprek met El Mundo Deportivo.

Lauda was aanwezig op het Tsjechische Brno voor de motorfietsen hun Grand Prix afwerkten.

De non-executive chairman van Mercedes vindt dat de motorfietsen ‘tenminste nog kundigheid vergen‘. “Het is zichtbaar dat de rijders moeite hebben met hun MotoGP-fiets, wat in de F1 helaas het tegenover gestelde is

De auto’s zijn te makkelijk om te besturen. Ze slippen niet eens weg bij het accelereren!”, zo zei een licht verontwaardigde Lauda.

Niki Lauda is zelf het levende bewijs van hoe gevaarlijk de sport vroeger was. Die tijd wil niemand terug, maar zo tam als dat het tegenwoordig gaat zou zelfs het voortbestaan van de sport in gevaar brengen. Maar de vinger moet dan richting de FIA wijzen, die de sport met miljoenen regels compleet heeft verstikt.

Maar er wordt hard gewerkt aan de ontstane minpunten. Vanaf 2017 moet het allemaal beter, sneller, luidruchtiger en ‘agressiever’.

Overigens is dit niet de eerste keer dat Lauda riep dat de auto’s te makkelijk waren, om vervolgens in 2002 zijn Jaguar F1 [Lauda was toen teambaas het Britse merk, voordat Red Bull het team kocht in 20004] meermaals te spinnen en uiteindelijk de Jaguar R3 in de grindbak te parkeren…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s