indycar1

Afgelopen zondag greep oud-Formule 1 coureur Juan Pablo Montoya naast de titel van de Amerikaanse koningsklasse. De regelmakers van de serie hadden namelijk besloten om een seizoensfinale met dubbele punten in te stellen.

De dubbele punten-regel voor de seizoensfinale, die vorig jaar ook al tot veel kritische reacties leidde in de Formule 1, werd na afloop ook niet gewaardeerd door onder andere Montoya.

Door een neutralisatie kwamen Montoya en Power in het verkeer terecht en zelfs met elkaar in botsing. Montoya had minimaal een P5 nodig om zijn tweede Indy-titel te pakken, maar de tot Amerikaan genaturaliseerde Colombiaan kwam niet verder dan P7.

Het is dan ook een stupide regel welk alle werk gedurende seizoen in één race kan verpesten. Montoya kreeg later ook bijval van titelconcurrent Graham Rahal over de dubbele punten-regel, terwijl ook Penske-teamgenoot Will Power de maatregel maar niets vindt.

Dixon had het hele jaar een slecht seizoen met één goede race op het einde. Dan maakt dan niet eens meer uit wat je de rest van het jaar hebt gedaan.”, zo stelt Montoya terecht.

We moeten eens gaan beslissen of we een sport of een casino zijn”, aldus Power na afloop. “De race en het kampioenschap zou niet beslist moeten worden door de wedstrijdleiding.”

We zijn benieuwd of de Amerikanen terug zullen komen van hun beslissing, betreffende de dubbele punten in de laatste race van een seizoen.

In de onderstaande video een samenvatting van de race.

Noot: Ze blijven gruwelijk lelijk, die Indycars

 

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s