pickup diesel smoke funny

Klimaatorganisatie Urgenda –nog nooit van gehoord– heeft samen met bijna negenhonderd mede-eisers de Staat gedaagd, inzake het beleid rondom de CO2. De Haagse rechtbank oordeelde uiteindelijk dat de Nederlandse overheid ervoor moet zorgen dat in ons land de uitstoot van het broeikasgas CO2 in 2020 met zeker 25 procent is teruggedrongen ten opzichte van het jaar 1990.

De rechtspraak baseert haar uitspraak op Grondwetartikel 21. Dat stelt dat “de overheid moet proberen ervoor te zorgen dat het milieu zo schoon mogelijk blijft. En als het kan, moet het ook steeds schoner worden“.

Maar het is al bekend dat met name de VVD niet zoveel op heeft met de Grondwet of democratie. En de PvdA volgt haar ‘partner-in-crime‘ slaafs en willig.

Het kabinet gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter in Den Haag dat Nederland meer moet doen om de uitstoot van CO2 te verminderen. Tegelijk begint het wel met de uitvoering van het vonnis in de zogenoemde Urgenda-zaak.

tanken2

Dat neemt niet weg dat er wel een rechterlijke uitspraak ligt en dat hoger beroep geen opschortende werking heeft. Daarom wordt al wel begonnen met de uitvoering van het vonnis en worden extra milieumaatregelen voorbereid.

Hiermee verspreekt het kabinet zich in feite, want men stelt dan dat de lucht in Nederland schoon genoeg is. Anders zou zij niet in beroep gaat tegen de uitspraak van de Haagse rechter?

Waarom dan nog steeds die milieuheffing en de alsmaar hoger wordende belasting op diesels [MRB] of het terugdraaien van de oldtimerregeling? Het verhogen van dat soort onzinbelastingen heeft geen enkel effect op de mate van CO2-uitstoot. Het heeft daartegen wel een negatief effect op de koopkracht van de bevolking!

Gewoon centenpikkerij en overheidsgraaien dus! Zoals altijd…

 

Bron: wijwillenhetweten.nl

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s