Vettel Malaysia 2015

Dat hij jarenlang de ene na de andere miskleun liet bouwen vergat de Griek Nikolas Tombazis maar even voor het gemak? Na Luca di Montezemolo roept ook dit heerschap dat hij een aandeel weet in het huidige opstanding van het oudste F1-team op de grid.

Eerder bazelde Di Montezemolo al dat het voormalige management ook credits verdiende voor de overwinning van Vettel in de Grand Prix van Maleisië. Maar wie weet hoe eer- en bemoeizuchtig de ex-preses kan zijn, kan wel bedenken dat de man vooral zichzelf bedoelde.

Tombazis was tot eind 2014 de chief designer van Ferrari, maar werd als onderdeel van de grote reorganisatie waarbij ook teambaas Marco Mattiacci en president Luca di Montezemolo werden bedankt voor de niet-bewezen diensten.

Aldo Costa die nu voor Mercedes werkt wees er al tijden op dat het werk van de Griekse ontwerper gewoon niet deugde, toch meent Tombazis dat de SF15T vooral van hem afkomstig is.

Daarmee schuift Tombazis wel het harde werk van James Allison terzijde, die de werk- en denkwijze doorbrak en met andere oplossingen kwam. Borstklopper eerste klas net als zijn voormalige baas Di Montezemolo en derhalve terecht ontslagen dus…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s