Formula One World Championship
De relatie tussen Red Bull en Renault staat op het punt van breken na een reeks van betrouwbaarheids- en performance problemen. Red Bull heeft een contract met Renault, dat loopt tot het einde van 2016. Maar het gerenommeerde Britse Autosport citeerde anonieme bronnen die stellen dat de twee voor volgend jaar niet doorgaan.

Red Bull Racing zou nu ‘indringend‘ aansturen op een beëindiging van de samenwerking die door Renault kan worden geaccepteerd. Momenteel moet Red Bull alsnog de volle pond aan Renault betalen voor het leveren van de motoren, als ze het contract eenzijdig zouden opzeggen.

Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat moesten hun zevende motor van het seizoen laten installeren voor de Italiaanse Grand Prix van dit weekend, wat resulteerde in fikse gridstraffen. Dat zou de druppel zijn geweest na twee moeizame jaren. Alle triomfen tussen 2010 en 2013 zijn vergeten, alleen vandaag telt.

Voor Red Bull betekent dit dat Mercedes en Ferrari de enige realistische opties zijn als leverancier voor een krachtbron van af 2016. Tot Wollf van Mercedes liet al weten het niet te zien zitten, om Red Bull Racing Mercedes-motoren te geven.

De toekomst van Renault in de Formule 1 is dit seizoen al langer onderwerp van speculatie.

Renault heeft recent duidelijk gemaakt dat het geen andere teams van een motor zal voorzien. Dat geeft Renault met twee opties: een belang kopen in Lotus Genii, waarbij er een deal wordt gemaakt voor een totale overname. Daarbij speelt de huidige malaise bij het team Renault in de kaart en kunnen ze wellicht het team opkopen voor 60 miljoen euro of minder, in plaats van een aandeel voor hetzelfde bedrag.

Of de Fransen verlaten de F1, nog altijd een mogelijkheid volgens een anonieme bron.

Intussen lijkt het spel steeds viezer te worden gespeeld?

Red Bull zou nu geen snelle motoren meer krijgen, om Lotus een grotere kans te geven om hoger in de klassement te eindigen en zo tussen de 20 en 30 miljoen dollar extra prijzengeld kan opstrijken.

Dat geld zou dan naar Renault vloeien indien zij zich inkopen in Lotus of de zaak overnemen van investeringsmaatschappij Genii.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s