spyker_venator
Schreef ik nog dat elektrisch rijden tegenwoordig zelfs ‘sexy’ dreigt te worden, wil het opgestane Artega profiteren van de nieuwe imago van de elektrische auto.

Nadat het Duitse sportwagenmerk enkele jaren geleden failliet ging, pakt het nieuwe management de zaken op en komt men met een elektrische versie van haar sportwagentje dat nu Scalo is gedoopt.

Het model oogt nauwelijks anders dan de Artega GT, of de Spyker Venator op de foto bovenaan het artikel. De 3,6 VR6-motor van Volkswagen heeft plaatsgemaakt voor twee elektromotoren en een accupakket. De Scalo is volledig elektrisch. Met een volle batterij kan een afstand van ongeveer 400 kilometer worden afgelegd.

De Artega Scalo beschikt over een gezamenlijk vermogen van 408 pk. De twee elektromotoren kunnen echter een piekvermogen leveren van 530 pk. De sportwagen is in staat om de sprint 0-100 km/h in 3,6 tellen af te ronden, een stuk rapper dan zijn voorganger met verbrandingsmotor realiseerde [4,8 sec.].

Wordt het nu wel een succes? Uw scribent twijfelt flink, vooral omdat de Scalo in Duitsland 170.000 euro moet kosten. De auto is aantrekkelijk vormgeven, maar 170.000 euro voor een elektrische Alfa Romeo 4C kloon, dat bijna ook een Nederlands neefje had?

De Alfa kost ‘slechts’ 70.000 euro. Dan is de keuze al snel gemaakt, niet waar?

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s