VidStilSTR_stuur

Johnny Cecotto Jr. heeft zijn autosportcarrière beëindigd. De Venezolaan reed verschillende seizoenen in het GP2-kampioenschap en reed in 104 races in totaal vier zeges bij elkaar. Cecotto was echter ook regelmatig betrokken bij incidenten of ongelukken.

Johnny Amadeus Cecotto, beter bekend als Johnny Cecotto jr., is een autocoureur. Hij racet onder de Venezolaanse vlag, maar heeft ook een Duitse nationaliteit. Hij is de zoon van voormalig autocoureur en wereldkampioen wegrace Johnny Cecotto.

Op Twitter verkondigde Cecotto dat hij zijn helm aan de wilgen hangt. “Ik dank alle Venezolanen die mij gesteund hebben. Vandaag is mijn loopbaan geëindigd.”

Cecotto reed jarenlang rond met de steun van verschillende staatsbedrijven uit zijn vaderland, waaronder ook de oliebedrijf PDVSA. Door het wegvallen van deze sponsoring, is het voor Cecotto niet langer mogelijk om een stoeltje te vinden.

Nu is deze jongeman 26 jaar, dus een beetje vroeg om ‘met pensioen’ te gaan als coureur. Je zou denken dat Cecotto zijn loopbaan kan vervolgen in de GT-klasse of de WEC?

Maar misschien richtte Johnny zich volledig op de Formule 1, en dan ben je als 26-jarige tegenwoordig ‘veel te oud‘ op nog fatsoenlijk te debuteren. Een ander reden is dat Cecotto het niet van zijn talent moest hebben, maar juist vanwege zijn staatssponsor.

Dat laatste is nu weggevallen, daar er steeds meer vragen zijn gerezen omtrent het gebruik van miljoenen aan belastinggeld om enkelen te laten racen. Eerder schreef ik al dat de geldkraan werd dichtgedraaid voor enkele coureurs uit Venezuela, wegens verdenking van valutafraude. Men zou sponsorgeld in de Venezolaanse munteenheid te wisselen voor Amerikaanse dollars.

E.J. Visio zag zijn carrière in de Indycar ruw onderbroken en nu stopt Cecotto jr. Het was op het moment van schrijven nog niet bekend wat de jongeman nu gaat doen.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s