Laraki Epitome

We zijn op alle continenten geweest ‘op bezoek’ bij passievolle ondernemers, naïeve dromers en lui die ronduit luchtfietsers dan wel oplichters waren. Een continent hadden wij nog niet bezocht: Afrika!

En dan komen we uit op het Marokkaanse Laraki. De eigenaar is Laraki Abdesalem, een Marokkaanse ontwerper die ook luxe jachten ontwerpt.
Laraki is momenteel het enige [Noord-]Afrikaanse automerk dat sportauto’s produceert, en bouwt drie typen: de Borac, de Fulgara en de Epitome.

Nu is er iets aan de hand met het laatste model, de Epitome.

De Laraki Epitome is namelijk gebaseerd op de Corvette C6 met uit koolstofvezel opgetrokken carrosseriedelen. Het uiterlijk oogt als een bizarre versie van een McLaren 650C.

Het 7-liter V8-blok van de Corvette is voorzien van twee turbo’s waardoor het vermogen wordt opgekrikt naar een alleraardigste 1.200 pk. Het is nog maar de vraag of de aandrijflijn daar wel op is aangepast?

Verder informatie ontbreekt, doch wist men wel te vertellen dat de auto twee miljoen euro moest kosten. Kijkt u voor de gein even in een prijslijst hoeveel euro de aanstaande eigenaar van een C7 bij de autodealer moet achterlaten [124.995 euro].

Maar voor al dat geld krijgt men ook ‘exclusiviteit’, want er zouden slechts 9 exemplaren worden gebouwd. Ja, dat rechtvaardigt een prijskaartje waarvoor je een alleraardigst villa of woonboerderij kunt kopen. En dan houd u nog geld over voor die Corvette van de zevende generatie [plus nog een paar speeltjes]!

Bron foto: Autoblog.com

 

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s