VW-Golf-History-Carscoop140

De afgelopen weken waren er de steeds sterker wordende geruchten dat Volkswagen/Audi haar entree in de Formule 1 zou maken. Maar toen kwam het schandaal rond de uitlaatgasmetingen van de TDI-motoren.

Red Bull baas Christian Horner was in Japan erg pessimistisch over een eventuele overname van het team van Red Bull door VAG.

Wat is er precies aan de hand?

Auto’s van Volkswagen met een dieselmotor, werden getest door een Amerikaanse instantie waarbij opviel dat de elektronica van de auto op de test leek te reageren.

Maar het lijkt er namelijk op dat niet Volkswagen, maar Bosch deze zogenaamde defeat devices heeft ontwikkeld. Niet om de boel mee te bedonderen, maar puur voor intern gebruik. De toeleverancier zou verantwoordelijk zijn voor ontwikkeling en productie van de ECU’s en bijbehorende motormanagementsoftware en daarbij enkele opties hebben ingebouwd die alleen voor interne tests bedoeld zijn.

VW heeft al miljarden opzij gezet om een eventuele boete te kunnen betalen, wat volgens experts waarschijnlijk minimaal 10 miljard euro zal bedragen. Met zulke duizelingwekkende cijfers is het logisch dat VAG geen geld in de sport steekt.

Een dikke streep door de rekening van Red Bull Racing, dat de overgebleven leveranciers Mercedes en Ferrari eerder op de kast joeg met haar arrogante eisen. Zo wilde men een motor dat gelijkwaardig was aan die van het fabrieksteam.

En die fabrieksteams zitten niet te wachten op [nog] meer concurrentie…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s