Dollar

Concurrent Graeme Lowdon zei eerder dat hij Haas F1 punten ziet pakken, vanwege een gedegen voorbereiding en veranderde regels omtrent het gebruik van onderdelen. Maar ook financieel lijken de Amerikanen alles op een rijtje te hebben.

Het Italiaanse Autosprint tracht een stukje van de sluier op te lichten over het budget waarmee de debutant van 2016 moet doen. Haas F1 Team zou volgend jaar met een begroting van rond de 105 miljoen dollar aan het kampioenschap deelnemen.

NASCAR

Gene Haas zou een soortgelijk bedrag besteden in de NASCAR, al laat men dan vier wagens rijden tegen twee in de F1. Verder heeft het team circa 200 mensen in dienst, ongeveer de helft van Williams en Force India. De constructie-activiteiten zijn beperkt daar de belangrijkste onderdelen worden ingekocht van Ferrari.

Voor het eerste jaar hebben we een begroting van tussen de 100 en 110 miljoen dollar samengesteld. Met twee auto in de Formule 1 is dat vergelijkbaar met vier auto’s in NASCAR. Als je het hebt over de kosten voor het runnen van een wagen, dan kost NASCAR per auto ongeveer 20 miljoen dollar en de Formule 1 ongeveer 35 miljoen dollar per auto.”, aldus Gene Haas in zijn reactie.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s