Weber-fasterone_2013_1

En weer stuit uw scribent op een hypercar-droom. Ditmaal moeten we naar Zwitserland om de zoveelste Veyron-killer te ontmoeten. De Weber F1 [FasterOne].

Zwitserland, het land waar je al de doodstraf krijgt als je één kilometer per uur te hard rijdt, sluit hiermee aan achter de lange rij met hypercar-dromen. De auto dook al in 2007 op tijdens het Top Marques evenement in Monaco, maar daarna werd er niets meer vernomen van het bedrijf. Waarschijnlijk omdat de auto te lelijk voor woorden was, zoals u in de volgende video kunt bekijken.

De mensen achter Weber hebben toch hun sporen verdiend in de Formule 1, onder meer bij Sauber en BMW. In 2007 ging het om een sportwagen met een V8 compressormotor met een vermogen van 900 pk. Dat is tegenwoordig anders.

Weber Sportscars heeft daarna het uiterlijk opgepoetst en maakt nu gebruik van een 5.6-liter V10 biturbo met een vermogen van 1.200 pk en een koppel van 1.250 Nm. De auto laat de naald van de weegschaal uitwaaieren naar de 1.250 kilogram, mede mogelijk gemaakt door een chassis gemaakt van koolstofvezel. De Weber F1 is daarom uitgerust met vierwielaandrijving om het vrijgekomen geweld enigszins in goede banen te leiden.

De sprint naar 100 km/h kost 2,5 seconden, 300 km/h staat al na 16,2 seconden op de teller en de topsnelheid ligt boven de 400 km/h.

Weber heeft KERS-systemen voor het voormalige Formule 1-team van BMW gemaakt en het merk wil -als er investeerders met genoeg geld komen- deze kennis ook in de straatauto inzetten. Dan behoort een vermogen van 1.600 pk tot de mogelijkheden.

De auto zou al in 2014 moeten verschijnen, maar ondertussen is er nog niets gebeurd. Volgens de geruchten zouden er enkele investeerders zich terug hebben getrokken. Anderen stellen dat de bouw van de auto te weinig op zou leveren.

VAG/Bugatti kunnen daarover meespreken. De bouw van de Veyron kostte veel meer dan de verkoopprijs van de hypercar. Inmiddels bekijkt men bij VAG of Bugatti nog potentieel heeft. Dit vanwege besparingen naar aanleiding van dieselgate.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s