Aston-Martin-V8-Vantage_interoir
Uitgerekend de ‘stiff-upperlip‘ Aston Martin, die toch voornamelijk furore hebben gemaakt met dikke sportwagens met veel chic. AM baseert haar elektrische voertuig op de vierdeurs Rapide.

Het concept moet je trouwens RapidE noemen, Rapid Electric.

Waar er voorheen een mooie V12-motor zat, is elektronica van Williams Advanced Engineering gemonteerd met een accupakket in de middentunnel. De aandrijving vindt plaats via de achterwielen. Het aantal kWh werd niet gespecificeerd, maar het vermogen zou gelijk zijn aan de benzine-versie.

Reken dus op een goede 550 pk, maar dan beschikbaar vanaf het eerste toerental. De actieradius ligt op zo’n 320 kilometer.

De introductie staat gepland voor 2017, waarna er meteen een krachtigere versie zal volgen. Die zal één elektromotor per wiel krijgen en een vermogen dat tussen de 800 en 1.000 pk uitkomt. Een duidelijk signaal naar de Tesla Model S P85D.

AstonMartin_JamesBond

Gaat het wat worden? Investeringsfonds ChinaEquity heeft een bedrag van 55 miljoen euro in het bedrijf gestopt. Verder is de RadidE wel een behoorlijk duurdere auto met een te verwachten verkoopprijs van ca. 270.000 euro.

Exclusiviteit zou gegarandeerd zijn door een jaarproductie van 400 stuks. Aston neemt het niet alleen op tegen Tesla, maar ook Porsche dat met de Mission E kijkt naar een elektrische toekomst.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s