Lewis+Hamilton_Nico+Rosberg2014

Nico Rosberg moest weer zijn meerdere erkennen in teamgenoot Hamilton, maar deed desalniettemin zijn beklag over het incident in bocht 1.

Beide Mercedessen kwamen goed weg, maar Lewis Hamilton net iets beter dan Rosberg die wielspin had. Vervolgens kwam de Brit ruimte tekort om op tijd af te remmen, waardoor Rosberg naar buiten werd gedrongen.

Nico zag het anders, zo liet hij blijken in de persconferentie. “Lewis was in de eerste bocht extreem agressief.”

Had Hamilton zijn teamgenoot op het verkeerde been gezet? Want eerder liet de Brit weten geen onnodige risico’s te nemen. De titel hoefde niet vandaag binnen te worden gehaald.

Maar direct na de start ging Hamilton eigenlijk puur voor de overwinning, maar toch kwam Nico Rosberg vóór zijn collega te rijden. Dat donkere Brit vervolgens won en kampioen werd, was omdat Rosberg het andermaal liet liggen.

Rosberg schoot van de baan, terwijl Hamilton vlak achter hem reed. Was het de druk? Een technisch probleem? Het maakt allemaal niet meer uit.

Nico Rosberg mag het volgend jaar weer proberen…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

»

 1. Cornelius schreef:

  Citaat “Waardoor Rosberg naar buiten werd gedwongen…..”. Moet zijn: Hamilton ramde Rosberg van de baan!
  Een schande dat Hamilton hier geen straf voor kreeg! Op deze manier verwordt autoracen tot elkaar de baan uitrammen en dat kan toch niet de bedoeling zijn lijkt mij……..

  • frankyremtlaaaat schreef:

   Rammen?
   Dan zou er toch schade zijn, wat ik niet heb gezien Cornelius!

   Bedankt voor je reactie!

   • Cornelius schreef:

    Franky, zet je bril even op! Hamilton wordt nog ter verantwoording geroepen door de Mercedes-teamleiding en Lauda noemde het ook ongepast. iemand van de baan drukken door met je rechtervoorwiel zichtbaar tegen het linkervoorwiel van je rivaal te rammen, is en blijft rammen, ongepast, tegen de F1-reglementen en had zonder meer bestraft moeten worden door de USA-officials. Waarom dat niet is gedaan, blijft raden: ze wilden graag de nieuwe wereldkampioen in eigen land huldigen? Durfden het niet aan een 2-voudig wereldkampioen te bestraffen? Als dit soort acties, die steeds vaker worden getolereerd – Verstappen deed min of meer hetzelfde bij Raikkonen, als voorbeeld – dan kan het beter officieel toegestaan worden. Dan weet iedereen waar die aan toe is, nl. ram je tegenstander gewoon van de baan. F1 racen verwordt dan tot F1-botsautoracen.

   • frankyremtlaaaat schreef:

    Ik hoef (nog) geen bril op te zetten. Als er sprake was van rammen, dan zouden zowel Lewis als Nico schade moeten hebben. Lewis ging gewoon te diep en kwam meters tekort en waarom wijs je alleen naar Hamilton? Rosberg maakte al bij de start een fout…

    Idem voor Verstappen vs Räikkönen. Kimi had er trouwens geen problemen mee.

    Bedankt voor je reactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s