Manor stevens silverstone 2015

Het ziet er voor het Formule 1 team van Manor veelbelovend uit in 2016. De Britten zullen dan de beschikking hebben over motoren van Mercedes en een samenwerkingsverband met Williams. Maar dan moet het team nog wel het einde van dit seizoen halen en dat lijkt opeens een stuk moeilijker te zijn.

Teambazen Graeme Lowdon en John Booth zouden namelijk het team verlaten hebben, zo bericht het Engelse ‘The Telegraph‘.

De reden voor het vertrek, als dit al waar is, is omdat het tweetal meerdere malen overhoop heeft gelegen met de eigenaar van het team, Stephen Fitzpatrick. De eigenaar van de OVO Energy Group nam het team in maart van dit jaar over, maar sindsdien hebben we weinig van de Brit gehoord.

Het gerucht gaat dat Fitzpatrick het team enkel heeft overgenomen met het oog op het prijzengeld van 2014, terwijl hij eerder zei een racefan te zijn. Dat wil Bernie Ecclestone echter nog niet uitbetalen, dit zal pas in 2016 gebeuren. Reageerde Bernie daarom zo geïrriteerd op Manor en zou hij naar verluidt de opdracht hebben gegeven om de rood/wit/zwarte auto’s zou min mogelijk in beeld te brengen tijdens een Grand Prix-weekeinde? Had de FOM-baas aangevoeld dat Stephen Fitzpatrick om de ‘verkeerde redenen‘ het team opkocht?

Wil de zakenman het prijzengeld van Manor in ontvangst nemen, dan moeten de auto’s natuurlijk nog wel op de grid staan in 2016. De situatie schijnt echter redelijk uitzichtloos te zijn bij Manor, aangezien Fitzpatrick weinig tot geen geld in het team wil steken, waardoor de mogelijkheden zeer beperkt zijn.

Bij Lowdon en Booth zou daardoor de maat vol zijn. Ook technisch adviseur Bob Bell zou opgestapt zijn, zo berichtte Motorsport.com.

Als er door dit soort achterlijk hebzuchtig gedrag [van Stephen Fitzpatrick, FR] van een team onderuit gaat, is het extra jammer. Ook voor de mensen met een echt race-hart zoals Lowdon en Booth.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s