Force India 2015 colors

Dat bericht het Britse Autosport. Eerder dit jaar zou er al sprake zijn dat Aston Martin wel eens als titelsponsor haar rentree in de Formule 1 zou kunnen maken. De Britse sportwagenfabrikant werd eerst met Red Bull in verband gebracht en daarna met Williams en Force India, daarna werd het stil.

Tot nu toe.

Een akkoord tussen Aston Martin en Force India zou dichtbij zijn. Van een overname is geen sprake: het gaat naar verluidt om een deal waarbij Aston Martin sponsor en naamgever wordt van de formatie uit Silverstone.

Een soortgelijk deal is er tussen Genii Capital en Lotus, om zo een ‘opvallende en grote naam als uithangbord te hebben‘. Daarvoor moesten de erfgenamen van Chapman en Lopez van Genii eerst een veldslag leveren met Tony Fernandes die heel slim de rechten van Team Lotus had opgekocht.

Zijn raceteam heette aanvankelijk 1MalasiaRacing, maar Tony bedacht terecht dat een grote naam uit het verleden meer aandacht zou genereren. Maar het mocht allemaal niet meer baten voor de Maleisiër. Gebrek aan toewijding zorgde ervoor dat het team steeds verder wegzakte…

Aston_Martin_DB9_coupe_02

Dr. Vijay Mallya zal hetzelfde hebben bedacht, maar in een interview met Autosport gaf de Indiër de volgende verklaring;

Mensen moeten begrijpen wat de namen van Sahara Force India werkelijk betekenen”, zo begon Mallya. “Sahara stat voor de investeringsgroep van mijn vriend Roy Sahara, die aandeelhouder werd.”

Doch eind februari 2014 die vriend en zakenpartner van Mallya goed hard onderuit. Subrata Roy Sahara werd in het Indiase stad Lucknow is gearresteerd door de politie, nadat de zakenman absent bleef bij rechtszaken betreffende het frauduleus verhandelen van obligaties.

De naam Force India is mijn eigen keuze. ik had het team ook Team Mallya of Kingfischer Racing kunnen noemen. Maar het werd Force India omdat ik India haar eerste Formule 1-team wilde schenken. Iets wat onbereikbaar leek.”

Dat waren de bedoelingen achter Force India en deze zijn al lang behaald, al acht jaar lang.”

Mallya gelooft ook dat een deal met Aston Martin goed zou zijn voor het langetermijnvisie voor Force India.

Aston Martin staan voor luxe, sportiviteit en exclusiviteit. Het is één van de meest bekendste Britse merknamen, is wat zeer aantrekkelijk is voor sponsors.”

Het blijkt, want volgens de geruchten zal whiskyproducent Johnnie Walker hoofdsponsor worden. De auto’s zouden dan blauw met zwart worden.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s