Susie-Wolff

Susie Wolff stopt dit seizoen als testrijder van Williams. De dame zet meteen ook een punt achter haar autosportcarrière.

Wolff was al enige tijd de officiële testrijder van het Williams F1 team. Ze begon in 2012 bij Williams als ontwikkelingsrijdster en wist zich op te werken tot officiële testrijder van het team.

In oktober 2012 reed ze haar eerste kilometers in een Formule 1-auto tijdens een demonstratie-evenement in Silverstone. Daarnaast voerde ze een rechtelijntest uit met de huidige bolide.

Op basis van haar racecarrière leek deze dame deze testjob niet waardig. Iedere mannelijke coureur met maximaal een P7 in 7 jaar DTM zou nooit een kans krijgen op Formule 1 te rijden. Susie Wolff-Stoddart reed van 2006 tot 2012 in de DTM, startte meer dan 70 maal en eindigde 2 keer in de punten.

Daarom werd er gewezen naar haar man Toto Wolff, die toen een groot aantal aandelen bezat van Team Williams en er tevens ceo was.

SusieWolffYDT_2013

Maar ook na diens vertrek naar Mercedes bleef Williams vasthouden aan haar vrouwelijke testrijder, dus Wolff deed het in hun ogen naar behoren. Of toch niet?

In de wintertest klapte Wolff op de auto van Nasr. Felipe Nasr, die voorheen nog reserverijder was bij Williams en dus ex-collega. De Sauber van de debuterende Braziliaan werd zwaar beschadigd.

In maart dit jaar koos het Britse team voor Adrian Sutil als reservecoureur, de eerst in lijn indien er één van de twee vaste coureurs moet worden vervangen. De 32-jarige Susie Wolff had immers slechts twee vrijdagtrainingen en drie testdagen achter haar naam staan. Sutil daarentegen kon 124 punten in 128 Grands Prix op zijn CV aanbieden.

Wolff toonde daarom ook begrip voor de keuze van de directie, maar had graag die stap vooruit willen maken. Niet lang daarna kwamen de twijfels.

Was de aanstelling van Sutil de druppel? De Schotse dame zal over exact één maand 33 jaar oud worden. Wellicht dat er andere zaken in haar hoofd opdoemen die nu interessanter worden, dan het najagen van een F1-stoeltje? Met de komst van de Duitser die werd gedumpt door Sauber, hoefde Susie niet te denken aan een eventuele deelname aan Grands Prix.

Het was fantastisch om bij het team te zijn, zowel in de auto als langs de baan. Ik zal dit hoofdstuk nu afsluiten en kijken naar nieuwe uitdagingen in de toekomst.”, zo klonk het.

Susie Wolff mag blij zijn met de kansen die ze kreeg, want zoals eerder beschreven zouden niet veel mannen op basis van haar prestatie’s in de autosport een zitje hebben gekregen.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s