Felipe Massa

Felipe Massa

Ik val met de deur in huis; ik heb nooit een hoge pet op gehad van de Braziliaan Felipe Massa. De ideale tweede viool van de Formule 1. De 34-jarige racecoureur zei in een interview met het Braziliaanse UOL Esporte dat zijn contract eind 2016 afloopt en dat wel eens een mooi moment zou kunnen zijn om zijn F1-carrière te beëindigen.

Maar bescheiden mening van uw scribent, maar Massa had allang moeten stoppen met rijden. Bij Ferrari kon hij niet of nauwelijks meekomen met Alonso, en werd hem in de nasleep van zijn crash in Hongarije 2009 te lang de hand boven het hoofd gehouden.

In 2008 was de Braziliaan tien seconden wereldkampioen, tot Lewis Hamilton in de laatste bocht Timo Glock voorbij ging en op P5 over de streep ging. Op Raikkonen en Button na, is hij de oudste F1-coureur van het huidige WK.

Sir Frank Williams gaf ‘Felipe Baby‘ een tweede kans, wellicht ingefluisterd door Rob Smedley die eerder race-engineer was van Massa bij Ferrari. Bij Williams is Smedley Head of Vehicle Performance.

In een andere omgeving bloeide Felipe Massa inderdaad op, maar Bottas werd niet echt op een afstand gereden. Sterker, Massa heeft zijn Finse teamgenoot meermaals onnodig gehinderd ondanks dat deze sneller was.

Verder lukt het Bottas om dit seizoen de FW37 op het podium te krijgen. Toch is de Fin, die ooit werd genoemd als opvolger van Kimi Räikkönen bij Ferrari, geen hoogvlieger gebleken. Ferrari schijnt haar vizier nu op Max Verstappen te hebben gericht.

Als deze Massa nu achter een ‘above-average’ coureur rijdt, dan moet de man zich afvragen of hij niet wat anders zou kunnen doen. Einde 2016 is het voor Felipe zover, naar eigen zeggen.

De Braziliaan had het nog wel over ‘een competitieve auto‘, maar iedereen weet dat je een Ferrari of Mercedes nodig hebt om races te winnen. De Mercedes-motor achter in de Williams FW37 is krachtig, maar niet zo goed geïntegreerd als de Mercedes W06.

Mogelijk verhuist Massa naar de VS, Florida…Maar NASCAR is een ‘no-go’ voor Felipe. “Die lui rijden elk weekeinde! Mijn familie zou me vermoorden.”

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s