lm-3d-swim9-1

Al eerder schreef ik over de toekomstmuziek van enkele 3D-printerfanaten die hun energie richten op het bouwen van een auto via een dergelijke machine. Als een van de voordelen werd genoemd dan men zelf een eigen ontwerp zou kunnen bouwen, een droom voor veel autoliefhebbers.

Zo’n eigen ontwerp zou dan wel op een beproefd systeemplatform moeten komen. Zo zouden de kosten laag kunnen worden gehouden. Denkt u maar aan de vele kitcars op basis van de Volkswagen Kever met zijn simpele platformchassis.

Dat is precies wat Local Motors op de lange termijn van plan is, om wagens te maken die worden gebouwd op drie verschillende platforms.

Local Motors [LM] kennen we van de Strati, die vooral de nodige bedenkingen opriep bij uw scribent. Dat dachten ze bij Local Motors kennelijk ook, dus organiseerden ze een ontwerpwedstrijd. Daar kwam dit ontwerp naar voren als winnaar.

LM3D Swim is de naam en vanaf begin 2016 kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een exemplaar. De verkoopprijs is vastgesteld op een stevige 53.000 US-dollar. Vanaf 2017 moeten de eerste 3D-geprinte auto’s de weg op rijden. Eerst moeten er nog de nodige [crash]tests worden gedaan en met goed gevolg zijn afgelegd. De LM3D bestaat voor 80 procent uit ABS plastic en 20 procent koolstofvezel. Beide materialen moeten de auto voldoende stevig maken.

Tevens is de LM3D Swim een voorbode van een hele reeks modellen van Local Motors, die het kleine merk vanaf 2016 wil introduceren. LM leunt daarbij sterk op het revolutionaire DDM-designtool [direct digital manufacturing].

De LM3D Swim ziet er een stuk beter uit dan de Strati, maar Local Motors kan of wil niets vertellen over de krachtbron voor het voertuig. De Strati heeft een elektrische aandrijving, maar als LM een groot publiek wil bereiken –men richt zich op een jaarproductie van 2400 auto’s– is een ‘ouderwetse‘ verbrandingsmotor haast onvermijdelijk. 

Ceo Jay Rogers wilde nog wel kwijt dat de motor zeer modern, compact en zuinig zou zijn, maar hintte nadrukkelijk op een elektromotor als aandrijving voor de LM3D Swim.

Zou u het aandurven? Een auto bestellen zonder dat u weet wat de prestaties zullen zijn?

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s