Jean Todt-official-pic FIA

De president van de FIA, Jean Todt, is onder vuur komen te liggen omtrent zijn opvattingen over de terroristische aanslagen in Parijs.

Todt zei in een interview met Canal Plus in Interlagos dat hij terughoudend was in het wijzigen van de huidige plannen voor de herdenkingsdag. De plannen waren er om dit Grand Prix weekend stil te staan bij de slachtoffers die vallen tijdens verkeersongelukken.

Besef je dat de hoeveelheid mensen die komen te overlijden tijdens een verkeersongeval veel groter is dan de mensen die zijn gestorven in Parijs?”, zo sprak de topman van de internationale autosportbond.

Deze uitspraak doet mij denken aan Koos Spee, die het ook in zijn botte kop haalde om de Alphense slachtoffers van Van der Vlist te bagatelliseren met een soortgelijke opmerking. Van Tristan de Vlist schoot op april 2011 zes mensen in de leeftijd tussen de 42 en 91 jaar dood, voordat hij zelfmoord pleegde.

Koos Spee vond alle aandacht overdreven. “Dat staat in schril contrast met de 700 verkeersdoden”. Spee en Todt kunnen elkaar de hand schudden. Deze mannen lijken niet in staat te beseffen dat bij een aanslag, waar ter wereld dan ook, mensen bewust worden gedood. Dit in tegenstelling tot een auto-ongeluk…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s