Alonso brazil 2015_2

Dat beweert Ron Dennis, de iconische teambaas en ceo van het raceteam. Fernando Alonso zou voor een sabbatjaar kunnen kiezen mochten de prestaties van de McLaren-Honda volgend jaar nog steeds zo slecht zijn als nu.

Alonso heeft dan wel een driejarig contract getekend bij het team van McLaren, maar de prestaties van de Honda-motor zijn echter niet wat de Spanjaard ervan had verwacht. De wereldkampioen van 2005 en 2006 sprak eerder dit jaar in Japan dan ook van een ‘GP2-motor‘.

Tevens vroeg de Spanjaard zich af of hij nog wel gemotiveerd kon blijven, waarna meteen de geruchten van een vervroegd pensioen opstaken.

Ron Dennis stookte het vuurtje nog even op, maar verklaarde wel dat McLaren en Honda er alles aan doen om de motor en auto te verbeteren. Mochten de wintertests in 2016 uitwijzen dat de McLaren volgend jaar opnieuw tegenvalt, zou Alonso eventueel een stapje terug kunnen doen om in 2017 weer terug te keren bij het team.

Aldus Ron Dennis.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Volgende »

 1. corvandermey schreef:

  Ik denk dat een sabbatical voor Alonso einde oefening F1 zal betekenen. Alonso is een goede coureur, maar hij is niet in staat gebleken auto’s verder te ontwikkelen. Ik vrees dat hij met zijn 34 jaar niet meer aan de bak zal komen na zijn sabbatical.

  • frankyremtlaaaat schreef:

   Alonso heeft zijn leeftijd niet mee. Dat speelt ook wel een grote rol in zijn huidige fase. Hij heeft niet veel tijd meer, dus kan hij eigenlijk ook niet wachten totdat Honda haar zaakjes op orde heeft. Een sabbat voor Alonso betekent meteen het einde van zijn F1-carrière…IMHO!

   Bedankt voor je reactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s