IMG_0227

Net als bij de Venezolaan Maldonado, gaat een overheid ingrijpen om een landgenoot in de Formule 1 te krijgen. Waar Venezuela via staatsoliebedrijf PDVSA Pastor op weg hielp, wil Indonesië 15 miljoen euro aan Manor betalen als ze Rio Haryanto een stoeltje geven.

Terwijl de meeste stoeltjes voor 2016 al vergeven zijn, is Manor nog ongewis qua coureurs voor volgend seizoen. Will Stevens hoopt volgend jaar nog steeds in dienst te zijn van Manor, maar dankzij de deal met Mercedes is het team een interessante derde optie geworden voor coureurs met diepe zakken.

Al sinds eind 2011 komt de 22-jarige Rio Haryanto uit in het GP2-kamioenschap, waarin hij na drie seizoenen dit jaar een vierde plek in de eindrangschikking heeft weten te behalen. Tevens wist hij drie races op zijn naam te schrijven en heeft Haryanto de nodige kilometers getest in een F1-wagen, maar een stoeltje was hem nog niet gegund.

De Indonesische overheid ziet Rio Haryanto maar wat graag achter het stuur kruipen van een Formule 1 auto en heeft daar maar liefst 15 miljoen euro voor over.

Daar willen ze overigens wel meer dan alleen een stoeltje voor terug, zo zou reclame op auto en kleding en enkele promotionele evenementen ook onderdeel uitmaken van het voorstel. Een voorstel dat door een minister naar buiten is gebracht, maar waarop nog geen reactie is van Manor.

En waarom zou Manor ook? Ze kunnen rusten achterover leunen en degene met de dikste beurs uitkiezen. Ook dat is helaas de Formule 1 [geworden]!

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s